Pierre Kóstolgat

2022. november 18. VPierre
Cézár és a füstölt szardínia

Cézár és a füstölt szardínia

Van ez a Cézár szindróma, én hívom így, vagyis a Cézár saláta totális semmibevétele. Hálásnak tűnő fogás, az egész világ ismeri, majdnem olyan, mint a pizza, vagy a klubszendvics, de történetesen a Cézárt nagyon kevés helyen készítik szakszerűen, legalább is ez a magyarországi tapasztalatom. Alibi…

Tovább
2022. november 11. VPierre
Klímavédelem halkonzervvel: az aranytartalék

Klímavédelem halkonzervvel: az aranytartalék

  Halkonzerv kultúra   Miközben itt hadakozok a halkonzervekkel, teljesen becsavarodtam, már persze jó értelemben, nem kell megijedni, elolvastam néhány szakvéleményt a halkonzerv fogyasztást támogató, és dicsőítő tartalommal. Nem fogom ezeket ide szó szerint beidézni, de egy biztos, hogy a…

Tovább
2022. november 04. VPierre
A megoldás: halkonzerv

A megoldás: halkonzerv

Merem remélni, hogy nem unjátok ezt a halas futamot, mert én nem, sőt egyre inkább bele csavarodok. Az itt következő receptek a  kedvenceim közé tartoznak. Egyszerűek, de ugyanakkor az adott konzerv tartalom ideális feldolgozására mutatnak példát. Az itt közreadott fogások rendszeres fogyasztásra is…

Tovább
2022. október 28. VPierre
Hogyan spórolhatsz halkonzervek segítségével

Hogyan spórolhatsz halkonzervek segítségével

  A halkonzerv vonalon tovább haladva próbálom a lehetetlent, némi túlzással. Az biztos, hogy alapesetben a halkonzervekből, talán csak a tonhalast kivéve nem szokás komplex fogásokat kreálni. Amikor félig viccesen a „békeharc” egyik apró aktusaként aposztrofáltam a halkonzerves kompozícióimat,…

Tovább
2022. október 21. VPierre
Halkonzervvel a békéért

Halkonzervvel a békéért

Szívemhez kaptam, amikor a hentesnél rájöttem, hogy egy darab átlagos méretű kacsacomb 1500 Ft. Oké, szeretem a kacsacombot, de szeretem a halat is, meg a tengergyümölcsét. Na, az aztán még durvább. Akkor, mi legyen, elvégre nehéz idők járnak, észnél kell lenni. Az biztos, hogy az otthonfőzésnek…

Tovább
2022. augusztus 12. VPierre
Mikor ehet a kutya hamburgert

Mikor ehet a kutya hamburgert

  Alapvetően egy vidám történettel jönnék, elvégre nyár van, semminek nincs súlya. Tinglitangli kis szösszenet arról, hogy az új MOL székház árnyékában kialakított strandon, sőt beachen milyen élményben volt részem. Monumentális ez a kábé 28+ emeletes épület, amihez egy dinoszauruszi oldaltest is…

Tovább
2022. augusztus 05. VPierre
Deresre húzni a kritikust

Deresre húzni a kritikust

Kell-e nekünk étteremkritika? Számos helyen a világban, sokszor vezető, nagy példányszámú lapokban, de online kiadványokban is jó tollú szakemberek írnak étteremkritikákat. Sokat olvastam közülük, jellemzően mindegyik igényes stílusban, kulináris szakmailag többnyire megalapozottan, általában a…

Tovább
2022. július 29. VPierre
Pléh pofával, panírozva

Pléh pofával, panírozva

Mindenkivel előfordulhat, hogy egy adott pillanatban, még az égboltra sem kell felnéznie, csak halad előre a forróságtól olvadozó aszfalton, és hirtelen maga sem tudja miért, porszemnek érzi magát. És ez a felfedezés nem, hogy elszomorítaná, miközben megcsapja a saját hónaljának szúrós szaga, hanem…

Tovább
2022. július 22. VPierre
Picitmás

Picitmás

  Nagy felháborodást keltett a „Vakítják a rolexes parasztot” címadásom, leginkább azért, mert totálisan félreértették. A „parasztvakítás” kifejezés azt jelenti, hogy a szolgáltató, legyen az bármilyen műfajú, ügyfeleit buta, becsapható „parasztnak” nézi, és gyenge minőségű szolgáltatással…

Tovább
2022. július 16. VPierre
A birka meg a vaj nem magyar gyomornak való

A birka meg a vaj nem magyar gyomornak való

  Ez itt alább egy rövid részlet készülő regényemből: Báró Mednyánszky Cézár emigrációjának története. Gondoltam, néhány gasztronómiai vonatkozása miatt érdekes lehet. Cézárnak eszébe jutott, hogy szebb napokon Teleki szállásán a Hotel d’ Espagne éttermében a magyarok asztalánál étkeztek, itt…

Tovább
süti beállítások módosítása