@BOAR: jó kérdés, ez az elnevezés anatómiailag nem helytálló, de használatos,valahol a legvastagabb része a halnak, gondolj egy szirénre, és annak a derekára :) nem próbáltam még a lidl makrélát, de megnézem. a tonhalfutár csak az egyik netes lehetőség, de jelenleg kínálat szempontból az egyik legjobb
Anatómiailag hol található a tonhal "dereka"? :-)
Makréla ügyben érdemes kipróbálni a lidl sajátmárkás makrélakonzervjét, meglepően jó és töredékáron van a tonhalfutár termékihez képest.
Amúgy makrélában az orosz klasszikus a patkószeletekkel volt a non plus ultra, kár, hogy már nem lehet kapni.
Mindig is szerettem a legtöbb halkonverzet. Az átkosban is volt egész jó, egy magyar ami szüleim szerint keszegből készült, de én szerettem, és volt kelet német és lengyel, ilyen olyan szószban nameg ruszki is, amit spratnak hívtak, kis halak füstölve, olajban.
Angliában utazván. 1964 körül 70 dollárral két hónapra... autostopp... a diétámhoz tartozott egyfajta paradicsomos halkonzerv, kemény tojással. Nagyon olcsó volt.
Jóval később és már tehetősebben Portugáliában élveztük a szardiniák, friss és konzerves örömeit. Nagyon értenek hozzá. Itt Kanadában kb. 4 dollár, (3 US dollár) amit kérnek érte. És mondják D vitamin van benne.
Ez a kutya kitiltás tényleg bosszantó. Persze az EU-ban jóval jobb a helyzet, sok neves étterembe lehet kutyát (jól viselkedőt) bevinni, az egyszerűbb éttermekben meg nem ritka hogy a tulaj kutyája üdvözöl.
Ide kell jönni Észak Amerikába, hogy a kutya kitiltás fellegvárát tapasztaljad.
Kutyát semilyen étterembe nem lehet vinni, még a kertes kint űlősbe sem, ez a tilalom magasról jön, az étterem tulaja bele nem szólhat.
Állítólag a jó hatóságok egészségünket védik e módon.
Nade kutyát nem vihetsz fel a tömegközlekedésre sem, se a legtöbb taxiba, se a vonatra sem.
Megoldódik ez a probléma nemsokára. Első lépcső: a blogokat begyűrni egy egykaptafára kiizzadt szegényes „dizájn” alá, hogy utána négy öt kattintással jusson el az olvasó az eredeti bloghoz és a hozzászólásokhoz. Lehet, hogy a másodiknál megunja, és már nincs jelentősége, hogy hatásos-e a kritika.
Második lépcső: Jogszabály lesz arról, hogy mely éttermeket lehet pozitív vagy negatív kritikával illetni. És ez a jobbik eset, mert egy másik lehetőség az, hogy csak jön egy telefon, hogy „ezt nem kellett volna”.
Valószínűleg lehetnek még további lépcsők, de most csak eddig gondoltam végig.
Ja és ha a fentiekbe valaki politikát akar belemagyarázni, az egyéb gazemberségre is képes.
Amúgy nekem iránymutatóak ezek az írások, ha gyakran járnék étterembe ezek lennének az első támpontok. De sajnos most ritkábban, mert rájöttem hogy ugyanazt az ételt én otthon negyed annyiért megcsinálom, és van olyan jó. Sőt közben még ki is kapcsolódom. No jó nem mindegyiket, de ami nem sikerül úgy, legfeljebb ürügy lesz arra, hogy elmenjek abba az étterembe.
Majdnem minden szavaddal egyet értek, a kritikus dolga sokszor, hogy a hibakat kimutassa. Ha ezt nem teszi, dolgát nem jól végzi.
És mint írtad, nemcsak az étterem kritikusra igaz ez, hanem másra is, szinház, film, zene kritikusra is.
Nemegy vállalkozás ment tönkre abba, hogy rosz kritikát kapatk, ugyan ha képesek lehet a problémékon változtatni és egy rosz kritikából kikecmeregni.
Csak ott talán többen írnak a tárgyról, esélye lehet annak, hogy a vélemények megoszlanak.
A rántott húst otthon elkészíteni felér egy konyhai atomtámadással, utána fél napig szellőztetünk és mosogatunk. És a leszűrt olajat kerülgetem 1 hónapig, amíg vki leviszi a benzinkútra. Amióta megnyitott a piacon a buja, megoldódott a probléma. A gyerekeim naponta tudnának ott enni, én csak havonta 1-2x. Amúgy náluk ettem a legjobb vadast, kár, hogy ritkán van a napi ajánlatban.
Már azt hittem, hogy nyúl vagy és megfutamodtál:). Megfenyegettek és levetted pár napra a posztot? Sajnálom, hogy a Papok borozója bezárt. A leírás alapján a helyén kinövő katyvasz nem lesz hosszú életű.
sztrelec 2023.07.31. 12:22:43
Bejegyzés: Cézár és a füstölt szardínia
BOAR 2023.01.24. 21:29:02
Bejegyzés: A megoldás: halkonzerv
VPierre 2022.11.20. 22:34:40
Bejegyzés: Cézár és a füstölt szardínia
BOAR 2022.11.20. 11:13:57
Makréla ügyben érdemes kipróbálni a lidl sajátmárkás makrélakonzervjét, meglepően jó és töredékáron van a tonhalfutár termékihez képest.
Amúgy makrélában az orosz klasszikus a patkószeletekkel volt a non plus ultra, kár, hogy már nem lehet kapni.
Bejegyzés: Cézár és a füstölt szardínia
Blais 2022.11.14. 22:25:43
Bejegyzés: Klímavédelem halkonzervvel: az aranytartalék
VPierre 2022.11.14. 09:06:02
Bejegyzés: Klímavédelem halkonzervvel: az aranytartalék
Blais 2022.11.13. 09:41:01
Bejegyzés: Klímavédelem halkonzervvel: az aranytartalék
littke 2022.10.21. 18:03:53
Mindig is szerettem a legtöbb halkonverzet. Az átkosban is volt egész jó, egy magyar ami szüleim szerint keszegből készült, de én szerettem, és volt kelet német és lengyel, ilyen olyan szószban nameg ruszki is, amit spratnak hívtak, kis halak füstölve, olajban.
Angliában utazván. 1964 körül 70 dollárral két hónapra... autostopp... a diétámhoz tartozott egyfajta paradicsomos halkonzerv, kemény tojással. Nagyon olcsó volt.
Jóval később és már tehetősebben Portugáliában élveztük a szardiniák, friss és konzerves örömeit. Nagyon értenek hozzá. Itt Kanadában kb. 4 dollár, (3 US dollár) amit kérnek érte. És mondják D vitamin van benne.
Bejegyzés: Halkonzervvel a békéért
littke 2022.08.12. 15:27:06
Ide kell jönni Észak Amerikába, hogy a kutya kitiltás fellegvárát tapasztaljad.
Kutyát semilyen étterembe nem lehet vinni, még a kertes kint űlősbe sem, ez a tilalom magasról jön, az étterem tulaja bele nem szólhat.
Állítólag a jó hatóságok egészségünket védik e módon.
Nade kutyát nem vihetsz fel a tömegközlekedésre sem, se a legtöbb taxiba, se a vonatra sem.
Bejegyzés: Mikor ehet a kutya hamburgert
Benikuty 2022.08.12. 13:07:50
Bejegyzés: Mikor ehet a kutya hamburgert
rednek 2022.08.06. 10:14:08
Második lépcső: Jogszabály lesz arról, hogy mely éttermeket lehet pozitív vagy negatív kritikával illetni. És ez a jobbik eset, mert egy másik lehetőség az, hogy csak jön egy telefon, hogy „ezt nem kellett volna”.
Valószínűleg lehetnek még további lépcsők, de most csak eddig gondoltam végig.
Ja és ha a fentiekbe valaki politikát akar belemagyarázni, az egyéb gazemberségre is képes.
Amúgy nekem iránymutatóak ezek az írások, ha gyakran járnék étterembe ezek lennének az első támpontok. De sajnos most ritkábban, mert rájöttem hogy ugyanazt az ételt én otthon negyed annyiért megcsinálom, és van olyan jó. Sőt közben még ki is kapcsolódom. No jó nem mindegyiket, de ami nem sikerül úgy, legfeljebb ürügy lesz arra, hogy elmenjek abba az étterembe.
Bejegyzés: Deresre húzni a kritikust
littke 2022.08.05. 20:54:17
Majdnem minden szavaddal egyet értek, a kritikus dolga sokszor, hogy a hibakat kimutassa. Ha ezt nem teszi, dolgát nem jól végzi.
És mint írtad, nemcsak az étterem kritikusra igaz ez, hanem másra is, szinház, film, zene kritikusra is.
Nemegy vállalkozás ment tönkre abba, hogy rosz kritikát kapatk, ugyan ha képesek lehet a problémékon változtatni és egy rosz kritikából kikecmeregni.
Csak ott talán többen írnak a tárgyról, esélye lehet annak, hogy a vélemények megoszlanak.
Bejegyzés: Deresre húzni a kritikust
Benikuty 2022.07.29. 19:56:01
Bejegyzés: Pléh pofával, panírozva
VPierre 2022.07.29. 19:24:04
Bejegyzés: Pléh pofával, panírozva
totii 2022.07.29. 19:05:22
Bejegyzés: Pléh pofával, panírozva
SHRV 2022.07.29. 17:03:13
Bejegyzés: Pléh pofával, panírozva
littke 2022.07.29. 10:48:11
Ha jol emlekszem a rantott hus a "frissent sultek" koze tartozik, ugyan hidegen is kellemes.
Az igazi borjubol keszul, nem mindegy milyen olajban sul, es mint irtad sok mas is szamit.
Bejegyzés: Pléh pofával, panírozva
VPierre 2022.07.28. 09:29:41
Bejegyzés: Picitmás
SHRV 2022.07.27. 19:49:56
Bejegyzés: Picitmás
Solera · http://www.gali-na.hu 2022.07.22. 15:56:39
Bejegyzés: Picitmás